Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyarított bankszektor

2012.07.18

Kishitű újságírók, pitiáner közgazdászok! Honnan veszitek a bátorságot ahhoz, hogy kételkedjetek a magyarországi bankrendszer tulajdonosi összetételének kedvező változásában? Mi az, hogy irreális az 50%-os magyar tulajdon elérése? Attól, hogy szűklátókörű emberek képtelenek tovább látni az orruknál, attól még lehet reális egy nagyívű terv!

A mérlegfőösszegek alapján már eddig is elértük a 13 – 14% körüli magyar tulajdoni arányt, méghozzá úgy, hogy szinte oda sem figyeltünk erre a problémára. Mától viszont gyökeresen megváltozik a helyzet, minden másként lesz.

Nem, drága orthodox gondolkodású barátaim, nem az OTP-ben vásárolunk többletrészesedést, de még csak nem is a Magyar Postát indítjuk el a bankvilág felé vezető rögös úton. Sőt, nem kell eladnunk a MOL és RÁBA részvényeinket sem, mert azok egyszer még jók lesznek valamire.

Micsoda? Hogy az IMF-hitelt fogjuk egy- az-egyben bankrészvényekbe forgatni? Na neeee... Igaz, semmi szó nem érhetné miatta a ház elejét, hiszen egyrészt biztonságban lenne a pénz, másrészt pedig úgysincs rá szükségünk, de ennél sokkal elegánsabb megoldást találtam.

Bizony, barátaim, a kutya máshol van elásva. Régóta tervezett, tudatosan felépített gondolatok ezek, a világ számunkra kedvező átformálása érdekében. Ezt nem értik meg sokan, ezt a tudatos, és jövőbe látó politikát.

Hát mit gondoltok, miért küzdöttünk már évek, évtizedek óta a kettős állampolgárság bevezetéséért?  Régi vágya John D. Rockefellernek, a külhonba szakadt hazánkfiának (eredetileg Rókafalvi D. János), hogy felvehesse a magyar állampolgárságot. Most megteremtettük a lehetőséget arra, hogy ennek a jóembernek teljesülhessen a legnagyobb vágya.  Nem is kérünk cserébe semmit. Tudja ő nagyon jól, mivel tartozik ősei földjének. Személyesen ígérte meg, hogy amint megkapja a honosítási papírokat, felvásárolja a magyar bankszektor 51%-át, hogy ne az idegenszívű karvalytőke uralja a magyar bankpiacot, s hogy a külföldi pénzintézetek ne nyúzhassák büntetlenül a magyar polgárokat.

Magyar bankba magyar tőkét. Magyar adjon kölcsön a magyarnak, magyar kamatra, magyar-ázkodás nélkül.

Na, ezt is megoldottam! Van még valami gondja a magyar népnek?

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

honosítás

Fekete Zoltán, 2013.01.31 10:40

Úgy tudom, hogy a perecesi vikkend-telepről származó Ruszó Dénes is honosítani akar. Alias Demis Roussos.

Re: honosítás

Dömötör Zoli, 2013.02.16 10:02

:-)